Uppehåll som nu är över

Kära läsare!
I brist på tid har jag haft ett litet upphåll i mitt inredningsbloggande, men nu inför jul är det väl dags att sätta i gång igen med ett litet tips. Nämligen tips på snygga paketinslagningar.

Först och främst tycker jag att det är a och o att ha snyggt papper om man ska imponera lite. På Åhléns har de guldiga och silvriga papper som känns lite extra lyxiga. En rulle kostar 35 kr för 4 x 0.7 meter.
Ett litet tips när du slår in paket är att göra förarbetet (dvs. underarbetet) med paketet bra. En fotboll är t.ex. svår att slå in, men om man ber i affären om lite wellpapp som man kan slå om bollen så får man ett fyrkantigt paket, och därmed ett lättare objekt för snygg inslagning.
När du väl har lyckats få till inslagningen är det dags för steg två. snörningen! Ett brett band kan knytas till en stor rosett eller så kan man alltid använda ett klassiskt robust snöre för att få en tuff touch på paketet. Att smycka paketet genom att sätta på en gammal julgranskula som man ändå tänkte slänga, tycker jag är lite piffigt.



Jag älskar verkligen juletiderna. Den härliga stämningen med julpynt och doft av lite misslyckade, men dock goda lussebullar och knäck.
Hoppas ni får en lika mysig jul som mig!

RSS 2.0