Pärltavla

Om man vill ha en personlig tavla finns det ett roligt sätt att göra detta på, nämligen en pärltavla.
Enklast är att göra i svartvitt eller sephia, två typer av stilar som ger tavlan ett läckert intryck.



Inhandla pärlor i valfri färg. (Panduro Hobby har ganska mycket att välja på). För att få det så effektfullt och snyggt som möjligt är det bra att köpa pärlor i flera färgnyanser. T.ex. svart, ljusgrå, mörkgrå och vit.
Givetvis behöver du också pärlplattor att lägga pärlorna på. Genomskinliga är ett måste för att du ska kunna se ditt valda motiv under plattan.

Välj sedan en bild som du är nöjd med. Enklast är att välja något som har tydliga konturer.
Tänk på att allt för små motiv lätt kan bli grötiga, så välj gärna ett större motiv. Om du har tillgång till Photoshop är ett bra tips att dela in bilden i små rutor (med funktionen palett-kniv) som är i ungefär samma storlek som en pärla. Det blir då lättare att se vilken färg på pärla du ska välja när du lägger ditt motiv. (Tänk på att motivet kommer att bli spegelvänt om du inte vänder din bild när du redigerar den i datorn).



När du har redigerat din bild är det bara att tejpa fast den under de genomskinliga plattorna. När vi gjorde vår använde vi fyra stycken plattor och klippte alltså bilden i fyra lika stora delar.
Sedan är det bara att sätta igång med pillandet. Det tar ett tag det här, så det gäller att ha tålamod och vara stadig på handen.
När alla pärlorna är lagda ska allt slutligen strykas. Lägg ett bakplåtspapper på motivet och stryk försiktigt på tvåans värme. Var försiktig när du stryker eftersom vissa pärlor har lättare att smälta än andra. De vita hade vi problem med att få till eftersom de inte ville smälta.

Så här blev vår pärltavla. 
Motivet har måttet 14,5 cm per fyrkant, alltså 29 x 29 cm. Ramen som heter RIbba kommer från Ikea och kostar 159 sek.



Kommentarer
Postat av: sandra

vart har du tagit vägen lilla bea?

kram kram

2008-11-28 @ 20:52:27
URL: http://fuckpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0